Annelies Devilee

Annelies geeft Yoga voor ouderen. Met rust, vertrouwen en persoonlijke aandacht weet ze je mee te nemen in de oefeningen. Ze laat je bewegen met de fysieke mogelijkheden die je hebt. Annelies werkt ook met ouderen en heeft kennis van zaken.

More...

Ik was op zoek naar iets maar ik wist niet precies wat. Mijn leven was erg druk, met een drukke baan en 3 jonge kinderen. Ik had het gevoel dat mijn werk me alleen maar moeite kostte en ik kon mezelf niet goed ontspannen. Mijn hoofd zat vol. Een vriendin tipte mij over een yogadocente en dat was een schot in de roos. Zij gaf lessen die helemaal bij me pasten. Ik was er zo door gegrepen dat ik besloot een yogaopleiding te gaan volgen. Sindsdien is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven.

Yoga gaat voor mij uiteindelijk over wie ben ik, hoe wil ik in het leven staan en wat staat mij te doen. Het is voor mij een manier om te ontdekken wie ik werkelijk ben. Een manier om te leren onderscheid te maken tussen wat hoort bij mij en wat niet. Yoga betekent voor mij ook leven in evenwicht, het rustpunt in mezelf vinden, in verbinding met alles om me heen. Daarbij laat ik me graag leiden door de schoonheid van oude yogateksten, zoals bijvoorbeeld de Upanishads.

In mijn lessen aan ouderen besteed ik veel aandacht aan het warm en soepel houden van gewrichten, het versterken van spieren en het oefenen van evenwicht en balans. Het accent ligt op: Wat is er mogelijk? Hoe kun je comfort vinden in een houding of beweging? Hoe kun je meer ruimte gaan ervaren? In mijn lessen daarom zachte bewegingen in verbinding met de adem, gebaseerd op klassieke yogahoudingen. Ook mediteren we, om rust in onszelf te vinden én omdat het helpt te onderzoeken hoe je geest werkt. Vaak leg ik een verbinding met het dagelijks leven en stel ik een vraag: wat kun je doen om je evenwicht te oefenen of wat kun je beter laten? Waarom doe je iets terwijl je lichaam protesteert? Maar uiteindelijk vind ik het het allerbelangrijkste dat mensen met een fijn en ontspannen gevoel naar huis gaan.

Annelies heeft haar 4-jarige yoga-opleiding gevolgd bij Stichting Raja-Yoga in Nieuwegein. Op dit moment doet ze de vervolgopleiding. Ze heeft de bijscholing 'yoga en beweging aan ouderen' bij Samsara Yoga gevolgd. Alsook bijscholingen in oude Indische Yogateksten zoals de Upanishads en de Bhagawad Gita o.a bij Ajata Stam en Wim van de Laar.

Annelies werkt tevens als begeleider op een ontmoetingscentrum voor ouderen met dementie.

Wat leerlingen zeggen over Annelies

Beter evenwicht ik kan weer meer


Piet Gepensioneerd

Annelies besteedt in haar lessen veel aandacht aan balanshoudingen. Ik merk dat mijn evenwicht daardoor verbetert. Ze laat ons al onze gewrichten bewegen. Daardoor heb ik minder pijn in mijn handen en kan ik meer. En ze heeft kennis van zaken over ouder worden en wat dat fysiek en mentaal met je kan doen. Haar les past me precies.

Voelen wat ik nog kan als senior


Hannah Docent

Annelies laat me, als senior, voelen wat ik nog kan. Ze past houdingen aan en zorgt dat iedereen kan meedoen. Ik kan het echt merken als ik naar haar les ben geweest: ik beweeg soepeler en kan langer staan. Ook heb ik minder pijn. Annelies heeft een hele fijne stem, die rustig maakt. Na haar les voel ik me heerlijk ontspannen.

Vraag twee proeflessen aan

  • Proef of je de klik hebt
  • 2 weken aaneengesloten uitproberen
  • Niet tevreden, meld je gewoon weer af
Twee proeflessen
€ 18,50

Neem contact op met Annelies

06 - 15 69 49 59
>