Marieke Oosterbaan

Marieke geeft bij Vionté Yin yogalessen. In haar lessen ligt alle aandacht op het 'nu'. Ze helpt je alle fysieke en emotionele sensaties de ruimte te geven en is er veel aandacht voor de ademhaling. Elke les vindt ze een balans tussen actieve begeleiding door haar stem en momenten van stilte. Marieke werkt naast yogadocent als coach en trainer op het gebied van vitaliteit en ontspanning.

More...

"In mijn pubertijd en aan het begin van mijn studieperiode zocht ik naar houvast en lichtheid. Ik worstelde met somberheid en een overgevoelig lijf. Toen ik op mijn 18e met yoga startte en op mijn 20e Yin yoga ontdekte, voelde ik voor het eerst wat ontspanning was. Er ging een innerlijke wereld voor me open toen ik ontdekte: alles wat ik nodig heb zit al in me. In de jaren die volgden heeft yoga altijd een centrale rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling en kijk op mijn leven. Aandacht voor mijn lichaam, zenuwstelsel en adem zijn voor mij essentieel om me in balans en 'vrij' te voelen. Toen ik me echt ging verdiepen in de wereld van Yin Yoga en daarmee de wereld van 'bindweefsel' (fascia) werd ik enthousiaster dan ooit. Hoe kunnen we nog maar zo weinig weten van dit prachtige 'web' in ons lijf, dat zoveel invloed heeft op hoe we ons voelen? Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

In 2019 voelde ik een sterke drang om yoga te delen en ben ik begonnen met les geven. Vanuit daar ben ik mijn coachingpraktijk gestart. In 2022 kwam een kink in de kabel: ik verbrijzelde mijn enkel tijdens het skiën. Yoga bleek wederom mijn redding: tegen de verwachtingen in is mijn enkelfunctie volledig hersteld. Het respect voor mijn lichaam en haar zelfherstellende vermogen is door deze periode enorm gegroeid. Ik zet me graag in om mensen te helpen zijn/haar lijf te leren kennen, te begrijpen en een balans te vinden waarbij iemand zich fijn, sterk en vrij voelt."

De thema’s van mijn Yin yogalessen zijn gekoppeld aan de bewegingen in de natuur. Je zult ervaren dat de Yin lessen je daarmee helpen meer in balans met het seizoen te leven. Hierbij werk ik met de elementenleer van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit betekent dat elke les gericht is op stimulatie van specifieke delen van je lijf. Ik neemt je mee in hoe je oude en nieuwe wijsheden op de mat (en in je dagelijks leven) kan inzetten. Aanvullend gebruik ik in de les de kracht van geuren uit de natuur (essentiële oliën), zelfmassagetechnieken en/of zachte aanraking.

Marieke heeft in 2019 haar eerste Hatha/Vinyasa docentenopleiding gevolgd in Thailand. In 2021 volgde ze een Yin Yoga opleiding (José de Groot), werd ze SPAT beweegcoach en in 2022 volgde ze een MyoYin opleiding (Esther Scheen). Ook heeft ze verschillende verdiepende studies gedaan: Yoga Nidra, Meditation Teacher, Chakra Yoga (Anodea Judith) en Post-Natal Yoga. In 2024 volgt ze een Acupressuur opleiding.

Wat leerlingen zeggen over Marieke

Weer fijn en ontspannen


Anoniem

"Na de Yin les voel ik me fijn, helemaal ontspannen in mijn hoofd en lichaam. Ik heb dit keer weer diep geslapen en voelde me de volgende dag rustig en zelfverzekerd. Marieke straalt een enorme rust uit en weet me elke les in de houdingen te brengen die bij mijn lijf passen"

Dankbaar dat het mocht stromen


Anoniem

"Er is veel 'zwaars' losgekomen, zowel emotioneel als lichamelijk. Ik ben dankbaar dat het mocht stromen en dat ik me veilig genoeg voelde om mijn emoties toe te laten. Ik voelde me de dag na de les, na een lange nacht slapen, zoveel beter."

Vraag twee proeflessen aan

  • Proef of je de klik hebt
  • 2 weken aaneengesloten uitproberen
  • Niet tevreden, meld je gewoon weer af
Twee proeflessen
€ 18,50

Neem contact op met Marieke

>