Mariette van Wessem

Mariette van Wessem

 In de Vinyasa Yoga lessen van Mariette ervaar je genuanceerd jouw fysieke en mentale ruimte. Een gedoseerde balans tussen spanning en ontspanning. Een afgestemde afwisseling tussen actieve en passieve houdingen. Dit alles in een natuurlijke flow waarbij je verrast wordt door jezelf, de les, de humor, speelsheid en verdieping met jouw ware zijn.

Lees verder

Mirjam

Mirjam Meeuwsen

Mirjam geeft bij Vionté Hatha yoga en Hatha & Restorative yoga. Sinds 2017 is zij yogadocente en geeft met veel plezier verschillende vormen van yoga. Met haar rust en energie neemt ze je mee in de beweging, de ontspanning en de stilte. Haar lessen zijn gevarieerd en toegankelijk. Mirjam werkt naast yogadocente als Coach & Counselor.

Lees verder

Xandra van der Vegt

Xandra van der Vegt

Xandra geeft yoga & meditatie. Leer de stilte in jezelf ervaren tijdens de meditatiemomenten en voel de energie stromen in de diverse yogahoudingen. Gun jezelf dit heerlijke moment van rust & ontspanning. 

Lees verder

Yoga en meditatie

Met de komst van mindfulness naar het Westen, werd ook meditatie steeds meer geaccepteerd als middel om je gedachten even tot stilstand te brengen. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft op de plasticiteit van de hersenen, wat je kalmer, geconcentreerder, evenwichtiger en empatischer maakt. 

De yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en momenten van meditatie die we in deze lessen doen versterken elkaars werking.De beginmeditatie, die je uitvoert in een voor jezelf fijne zittende houding, zorgt voor rust in jezelf en versterkt het energetische effect van de ademhalingsoefeningen (pranayama’s) en de yogahoudingen (asana’s) die we daarna doen. Je leert tijdens de les welke yogahoudingen bij je passen en hoe je ze uit kunt voeren binnen jouw fysieke mogelijkheden. De yogahoudingen zijn meestal gekoppeld aan een thema, bijvoorbeeld passend bij het seizoen of een van de energiecentra in ons lichaam (chakra’s genoemd). We eindigen altijd met een fijne eindontspanning; in volledige stilte of met een passend muziekje op de achtergrond en een korte eindmeditatie.


Denise Visser

Denise Visser

Denise doceert Yin yoga. Met haar achtergrond in de psychologie heeft Denise altijd al interesse gehad in het welzijn van de mens. Yoga is uitgegroeid tot één van haar grootste passies. In haar lessen staan respect voor elk lichaam en het luisteren naar de grenzen ervan centraal. Op die manier probeert ze haar zachte lessen zo toegankelijk mogelijk te maken. Haar persoonlijke benadering in combinatie met een vleugje humor helpen daarbij. Denise werkt naast yogadocent als kinderpsycholoog.

Lees verder

Annelies Devilee

Annelies Devilee

Annelies geeft Yoga voor ouderen. Met rust, vertrouwen en persoonlijke aandacht weet ze je mee te nemen in de oefeningen. Ze laat je bewegen met de fysieke mogelijkheden die je hebt. Annelies werkt ook met ouderen en heeft kennis van zaken.

Lees verder

Manon Verkerk – Weimar

Manon Verkerk - Weimar

Yogadocent Manon bij Vionté in Driebergen

Manon geeft Hatha-, Restorative, Mindfulness yoga en yoga nidra lessen. Zij is de eigenaresse van Vionté. Met al ruim 20 jaar leservaring zorgt ze voor beweging, rust en kijkt ze ook naar jou als persoon. Naar hoe yoga jou kan helpen.

Lees verder

Marlous de Jong

Marlous de Jong

Yoga docent Marlous bij Vionté in Driebergen

Marlous is Yin yogadocent. Ze houdt ervan om op een ontspannen manier je steeds verder te laten komen. Mindful staat ze in de les en begeleidt je persoonlijk in een houding. Leuk om te weten is dat Marlous ook voor de klas staat in het basisonderwijs.

Lees verder

Yoga Nidra

Wil je ervaren hoe je dieper kunt ontspannen, beter gaat slapen en stress kunt verminderen? Doe dan mee met Yoga Nidra.

Yoga Nidra, dat letterlijk 'slaap van de yogi's' betekent, is een vorm van meditatie die leidt tot een diepe ontspanning van lichaam en geest. Tijdens de Yoga Nidra sessie word je op een systematische manier tot ontspanning gebracht. Je volgt de stem van de docent die jou door de oefening heen leidt. Je ervaart een diepe ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. De ‘yogi slaap’ versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Je komt in een toestand tussen waken en slapen in, een ontvankelijke staat van zijn, waarin oude patronen en spanningen die je onbewust vasthoudt, worden opgelost. Tijdens de yoga Nidra plaats je een positief besluit – Sankalpa - in je open bewustzijn, een besluit dat richting geeft. Daarna kom je terug uit de Yoga Nidra.

De opbouw van de les: we starten met een korte meditatie, doen een aantal losmaakoefeningen en een ademhaling/concentratie-oefening. Dit om ons voor te bereiden op de Yoga Nidra waarmee we daarna starten. We sluiten af met een kopje thee.

Geplande data

Data: vrijdag 6 oktober, 10 november, 15 december,  12 januari, 9 februari, 15 maart, 19 april, 24 mei

Tijdstip: 20.00 – 21.30 u

Docent: Annelies Devilee

Prijs: €17,50 per les. Neem je meteen 2 lessen? Dan is de korting €2,50 en betaal je €32,50. Wil je iemand meenemen? Ook dan krijg je korting en betaal je €32,50.

Verras iemand en doe de tweede boeking kado!

Zomer yoga

Zomeryoga in het bos bij Vionté in Driebergen

Zomer yoga in het bos

De zon komt op achter de bomen, je voelt het koele zand onder je voeten, de wind waait door de bladeren van de bomen, je ruikt de frisse lucht en hoort de vogels zingen. Ingrediënten die een yogales in het bos bijzonder maken! Laat je verrassen, doe gemakkelijke kleding aan en neem een strandlaken of mat mee. Elke les staat op zichzelf en iedereen is welkom, zonder of met yoga-ervaring.

Praktische informatie:

Op zaterdag, bij mooi weer, van mei t/m september van 10.0 -11.15 uur, €13 per les (via Tikkie). Verzamelen parkeerplaats restaurant Klein Zwitserland, Traaij 295, Driebergen
Meld je aan voor de ‘zomeryoga bos mailinglijst’ door een mail te sturen. Je ontvangt dan een mail als er les is. Je hoort dan ook welke docent de les zal geven.

Yoga in het bos: DOEN!


Berry zelfstandig ondernemer autismezorg /FIEF begeleiding en advies

Yoga in het bos: DOEN! ik heb het als heerlijk ervaren om, naast de kalme stem van de docent, de vogels te horen fluiten en de wind te horen suizen terwijl je fijn je yoga oefeningen doet. Bij rug oefeningen is het heerlijk om naar de lucht te kijken. Iedere oefening die ik van de yoga lessen binnen al kende, voelde buiten heel anders aan. Al je zintuigen komen goed aan bod. Als je graag buiten bent, dan zul je het ongetwijfeld ook fijn vinden om een yoga les in het bos te volgen.

Zomeryoga in het bos


Mirjam Taaldocent

Je voelt een briesje op je huid, de vogels kwetteren en je keert naar binnen terwijl je op je mat staat in het zand. In een andere oefening kijk je om je heen naar de dennen en berken die, ieder op zijn eigen wijze, meebewegen met de wind. De natuur weerspiegelt voor mij deze zaterdag het thema van de les. Na een uurtje op deze plek ontdek ik alsnog naast mijn mat een pieperklein ontkiemend dennetje. Een prachtige start van een mooie zaterdag die ik met aandacht voor het thema vrijheid doorbreng.

Deelnemen

Wil je ook deelnemen aan Zomer yoga in het bos? Dan meld je je aan door onderstaande knop voor de mailinglijst. Je wordt dan geïnformeerd op welke dagen Zomer yoga wordt gepland. Dan bepaal je op de dag zelf of je komt of niet. Helemaal vrijblijvend dus.

Één les Zomer yoga in het bos
€13

Stuur ons per mail (druk op bovenstaande knop) je telefoonnummer en je wordt toegevoegd aan de Zomer-yoga app groep. Je krijgt dan een berichtje wanneer er zomer yoga is en kunt zelf aangeven of je mee doet. 

>