Mirjam

Mirjam Meeuwsen

Mirjam geeft bij Vionté Hatha yoga en Hatha & Restorative yoga. Sinds 2017 is zij yogadocente en geeft met veel plezier verschillende vormen van yoga. Met haar rust en energie neemt ze je mee in de beweging, de ontspanning en de stilte. Haar lessen zijn gevarieerd en toegankelijk. Mirjam werkt naast yogadocente als Coach & Counselor.

Lees verder

Xandra van der Vegt

Xandra van der Vegt

Xandra geeft yoga & meditatie. Leer de stilte in jezelf ervaren tijdens de meditatiemomenten en voel de energie stromen in de diverse yogahoudingen. Gun jezelf dit heerlijke moment van rust & ontspanning. 

Lees verder

Yoga en meditatie

Met de komst van mindfulness naar het Westen, werd ook meditatie steeds meer geaccepteerd als middel om je gedachten even tot stilstand te brengen. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft op de plasticiteit van de hersenen, wat je kalmer, geconcentreerder, evenwichtiger en empatischer maakt. 

De yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en momenten van meditatie die we in deze lessen doen versterken elkaars werking.De beginmeditatie, die je uitvoert in een voor jezelf fijne zittende houding, zorgt voor rust in jezelf en versterkt het energetische effect van de ademhalingsoefeningen (pranayama’s) en de yogahoudingen (asana’s) die we daarna doen. Je leert tijdens de les welke yogahoudingen bij je passen en hoe je ze uit kunt voeren binnen jouw fysieke mogelijkheden. De yogahoudingen zijn meestal gekoppeld aan een thema, bijvoorbeeld passend bij het seizoen of een van de energiecentra in ons lichaam (chakra’s genoemd). We eindigen altijd met een fijne eindontspanning; in volledige stilte of met een passend muziekje op de achtergrond en een korte eindmeditatie.


Yin & Restorative Yoga

Yin yoga en Restorative yoga zijn twee yogavormen die erg mooi bij elkaar passen. Doordat je bij beide vormen de houdingen langere tijd vasthoudt, is er veel ruimte om op te merken hoe jouw lichaam reageert op de verschillende houdingen. Door telkens bewust te voelen hoe je lichaam in een houding reageert, leer je contact te maken met je lichaam en de bijbehorende grenzen. In de les wordt je gestimuleerd hier goed naar te luisteren. Daarnaast kun je, doordat je langere tijd in een houding bent, steeds wat meer verzachten en ontspannen in het lichaam. Zo zal je merken dat je met behulp van de houdingen en bijbehorende oefeningen in een diepe staat van ontspanning kunt komen.

Hoewel beide vormen van yoga erg zacht en ontspannen zijn, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen. Bij Yin yoga zijn de houdingen die je aanneemt vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Bij Restorative yoga zijn de houdingen geheel gericht op ontspanning. Met behulp van kussens, dekens en blokken wordt ervoor gezorgd dat je je lichaam in de verschillende houdingen volledig kunt overgeven aan de rust. De houdingen bij Restorative yoga worden langer aangehouden dan bij Yin, om écht de tijd te nemen in de verschillende houdingen te kunnen zakken. De zachte vormen van yoga maken dat de les toegankelijk is voor iedereen. De combinatie van Yin yoga en Restorative yoga is een ideale remedie bij stress, spanning en vermoeidheid. Doordat de focus hier zodanig op ontspanning ligt, triggeren we een deel van het zenuwstelsel dat de energievoorraad weer aanvult. Dit maakt dat er een betere balans ontstaat dus het geven van energie (actie) en het aanvullen ervan (rust).

Denise Visser

Denise Visser

Denise doceert Yin yoga en Restorative yoga. Met haar achtergrond in de psychologie heeft Denise altijd al interesse gehad in het welzijn van de mens. Yoga is uitgegroeid tot één van haar grootste passies. In haar lessen staan respect voor elk lichaam en het luisteren naar de grenzen ervan centraal. Op die manier probeert ze haar zachte lessen zo toegankelijk mogelijk te maken. Haar persoonlijke benadering in combinatie met een vleugje humor helpen daarbij. Denise werkt naast yogadocent als kinderpsycholoog.

Lees verder

Petra Kooij

Petra Kooij

Petra geeft hatha yoga les. Ze helpt je zowel ontspanning als innerlijke kracht te ervaren waardoor je dichter bij jezelf uitkomt. 

Lees verder

Annelies Devilee

Annelies Devilee

Annelies geeft Yoga voor ouderen. Met rust, vertrouwen en persoonlijke aandacht weet ze je mee te nemen in de oefeningen. Ze laat je bewegen met de fysieke mogelijkheden die je hebt. Annelies werkt ook met ouderen en heeft kennis van zaken.

Lees verder

Manon Verkerk – Weimar

Manon Verkerk - Weimar

Yogadocent Manon bij Vionté in Driebergen

Manon geeft Hatha-, Restorative, Mindfulness yoga en yoga nidra lessen. Zij is de eigenaresse van Vionté. Met al ruim 20 jaar leservaring zorgt ze voor beweging, rust en kijkt ze ook naar jou als persoon. Naar hoe yoga jou kan helpen.

Lees verder

Marlous de Jong

Marlous de Jong

Yoga docent Marlous bij Vionté in Driebergen

Marlous is Yin yogadocent. Ze houdt ervan om op een ontspannen manier je steeds verder te laten komen. Mindful staat ze in de les en begeleidt je persoonlijk in een houding. Leuk om te weten is dat Marlous ook voor de klas staat in het basisonderwijs.

Lees verder

Yoga Nidra

Yoga Nidra dat letterlijk 'slaap van de yogi's' betekent is een vorm van meditatie die kan worden gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn. Het is een systematische ontspanningstechniek, gericht op de ontspanning van zowel het fysieke, mentale als emotionele lichaam. Tijdens de sessie volg je de stem van de docent die je door de verschillende lagen van de sessie heen leidt. Zo worden bijvoorbeeld de delen van je lichaam benoemt en je ontspant zo via de hersenen jouw fysieke lichaam. Je adem wordt subtieler en je hersengolven passen zich aan waardoor je in een toestand komt tussen slapen en waken in, waar je lichaam een natuurlijke staat van evenwicht kan vinden. Het innerlijk bewustzijn blijft echter wakker. Je komt in een 'ontvankelijke staat van zijn' terecht. In deze ontvankelijke staat worden oude negatieve patronen afgebroken. Spanningen die je onbewust vasthoudt kunnen verwerkt worden en los gelaten. Vervolgens plaats je dan een positieve wens (sankalpa) in je bewustzijn. Daarna kom je terug uit de Yoga Nidra. Bij een Yoga Nidra les starten we met grondende hatha yoga oefeningen, gevolgd door een aantal Restorative houdingen waar we langer in blijven om dieper te ontspannen. Dan zijn we klaar voor het Nidra gedeelte dat ongeveer 35 tot 40 minuten duurt.

Geplande data

Voor 2022 zal Yoga Nidra elke maand op vrijdag van 20.00 - 21.30 gegeven worden. Je kunt je voor één of meerdere sessies opgeven. De volgende data van de Yoga Nidra sessies vind je in het rooster.

Kosten

€17,50 per sessie binnen, of €30,- bij twee boekingen.

Verras iemand en doe de tweede boeking kado!

>